Tampereen Kaupunki – Talvipyöräilyyn etsitään agentteja!

syys 11, 2023 | Electrobike Työsuhdepyöräetu, Talvipyöräily

Talvi tulee – Talvipyöräily jatkuu!

Fakta: Jos kaupungit haluavat enemmän ihmisiä pyöräilemään myös talvella, täytyy pyöräilyinfrastruktuurin vastata pyöräilijöiden tarpeita!

Meillä Suomessa talvikausi on pitkä, joten pyörää kannattaa käyttää ympäri vuoden! Talvipyöräily onkin monelle asennelaji, josta selviää hyvillä varusteilla. Reipas talvisää herättää taatusti, ja päivän päätteeksi et ole yhtä väsynyt kotiin tullessasi! Yleensä vain mukavuuden halu ja paikkakuntasi pyöräteidän talvikunto rajoittavat talvipyöräilyä!

Tämän torjumiseksi on tärkeää kiinnittää huomiota valitsemasi pyörän laatuun. Talvipyöräilyyn soveltuvat sekä vaellus- että kaupunkipyörät sekä maastopyörät. Leveät talvirenkaat tekevät pyöräilystä turvallista ja nautinnollista.

Vaikka monien työsuhdepyöräilijöiden valitsema sähköpyörä helpottaakin sähköavustuksen myötä matkustamista myös talvella ja akkujen kapasiteettikin piisaa toimistolle asti, harmittelevat monet työsuhdepyöräasiakkaamme välillä huonoja pyöräreittien ylläpitotöitä, jotka estävät heidän mahdollisuuksiaan pyöräillä ympärivuotisesti.

Tampereen kaupunki – City of Tampere ja Tampereen Infra Oy ovat ottaneet tästä oppia ja hakevat tälle talvelle vapaaehtoisia pyöräilyagentteja seuraamaan ja kehittämään pyöräväylien talvihoitoa. 

Pyöräilyagentit, jotka voivat olla ketä vain talvella aktiivisesti pyöräileviä tamperelaisia, seuraavat Tampereen pyöräväyliä ja raportoivat pyöräteiden kunnosta, kuten lumesta, liukkaudesta ja muista olosuhteista. Palaute annetaan nimettömästi omaa henkilön omaa agenttinumeroa käyttäen.

Pyöräilyagentiksi sopii jokainen, erityisesti työsuhdepyöräilevä, joka pyöräilee melko säännöllisesti läpi talven kokonaan tai osittain yhtä tai useampaa seuraavista reiteistä:

Reitti 1: Holvasti – Keskusta – Santalahti
Reitti 2: Tesoma – Keskusta
Reitti 3: Pirkkala – Härmälä – Hatanpää – Keskusta
Reitti 4: Hervanta – Keskusta

Pyöräilyagentteja Tampereen Kaupunki toivo mukaan noin sata, saadakseen tarpeeksi luotettavaa dataa tilannekuvan saamiseksi. Pyöräilyagentit antavat palautetta kerran viikossa, käyttäen kaupungin tarjoamaan sähköistä lomaketta. Palautteen antaminen kestää heidän tietojen mukaan vain muutaman minuutin ja ahkerasti palautteita antaneet kaupunki palkitsee esimerkiksi  lahjakortilla.

Hankkeen tavoitteena on saada välitöntä palautetta talvikunnossapidosta ja parantaa pyöräväylien talvihoidon laatua! Mallia Tampereen agenttitoimintaan on haettu Oulusta, joka on saanut tunnustusta talvipyöräilyn mallikaupunkina. Myös Helsingissä on ollut käytössä vastaava toimintamalli.

Kyseessä on hieno aloite parantaaa erityisestä Tampereen alueen työsuhdepyöräilijöiden arkea ja toivottavasti saamme kuulla onnistumisista pitkin talvea!

Artikkelin lähdemateriaali: Tampereen Kaupunki

Tampere mukaan polkupyöräedun tarjoamisessa työntekijöilleen.

Miten Electrobike on talvipyöräilyssä mukana?

 

Talvipyöräily on suosittu harrastus, jota yritykset voivat tukea monin eri tavoin. Electrobike on aktiivisesti mukana tarjoamalla laadukkaita ja kestäviä sähköavusteisia pyöriä kaikenlaiseen talviseen ajoon.

Yritys kannustaa myös työsuhdepyöräetujen hyödyntämiseen yrityksissä, jolloin työntekijät voivat hankkia itselleen talvipolkupyörän edullisesti ja helposti.

Kaupungit voivat myös osaltaan edistää lumisessa ympäristössä luomalla pyöräilyyn suotuisia olosuhteita, kuten hyvin hoidettuja pyöräteitä ja turvallisia pysäköintipaikkoja. Electrobike haluaa olla mukana tukemassa liikkumista edistäviä ratkaisuja ja tarjoaa asiakkailleen kestävät vaihtoehdot talvisiin pyöräilytarpeisiin.

Mitä varusteita tarvitaan talvipyöräilyyn?

Varusteita pyöräilyyn löytyy Electrobiken valikoimasta laajasti. Turvallinen pyöräily on meille tärkeää, ja siksi tarjoamme laadukkaita talvipyöräilyvarusteita, jotka pitävät sinut lämpimänä ja suojattuna kaikissa sääolosuhteissa. Olipa kyseessä lämpimät talvihanskat, tehokkaat pyörävalot tai pitävä nastarengas, meiltä löydät kaiken tarvitsemasi. Electrobike haluaa olla luotettava kumppanisi pyöräilyssä, joten valitse meidät ja nauti turvallisesta ja miellyttävästä talvipyöräilystä.

Katso alla oleva video talvipyöräilystä.
Viimeinen ajatus polkupyöräilystä kylmissä olosuhteissa.

Ensinnäkin, pyöräileminen talvella on mukavaa! Pyöräily kylmissä olosuhteissa vaatii huolellista valmistautumista ja asianmukaisia talvivarusteita. Olipa kyseessä sitten työsuhdepyöräily tai oma harrastusfillari, talvipyöräilyyn valmistautuminen on avain mukavaan ja turvalliseen kokemukseen. Älä anna kylmän sään estää sinua nauttimasta pyöräilystä, vaan panosta oikeisiin varusteisiin ja lähde rohkeasti pyöräilemään talviseen maisemaan!

Varmista, että polkupyöräsi on kunnossa. Tarkista renkaiden kunto ja ilmanpaine, sillä talvella parempi pito on erityisen tärkeää. Pidempiä nastarenkaita voi harkita, jos liikut liukkailla teillä usein. Huolla myös jarrut ja vaihteet, jotta pyöräsi toimii moitteettomasti myös kylmässä säässä.

Kun pyöräsi on kunnossa, kiinnitä huomiota omaan pukeutumiseesi. Aloita pukeutumalla kerroksittain. Alusvaatteeksi valitse kosteutta siirtävät materiaalit, jotka pitävät ihosi kuivana hikoilusta. Pukeudu lämpimästi ja huomioi, että liikkuessa voi tulla nopeasti kuuma, joten valitse vaatteita, joita voi helposti säätää. Päällystä itsesi lämpimällä takilla ja housuilla, jotka suojaavat tuulelta ja kosteudelta. Käytä myös hanskoja, pipoa ja lämmintä kaulahuivia.

Talvipyöräilyssä näkyvyys on erityisen tärkeää, sillä päivät ovat lyhyitä ja sää voi olla sumuinen tai lumipyryinen. Käytä heijastimia ja valoja pyörässäsi ja pukeutumisessasi. Valitse kirkkaanvärisiä vaatteita, jotka erottuvat hyvin taustasta.

Jalkineiden valinta on myös tärkeää. Käytä lämpimiä ja vedenpitäviä talvikenkiä, jotka pitävät jalat kuivina ja lämpiminä. Nastakenkien harkitseminen voi olla hyvä idea, sillä ne tarjoavat paremman pidon liukkailla teillä.

Muista myös pyöräilykypärä, joka on aina tarpeellinen turvallisuuden kannalta. Monissa talvipyöräilykypärissä on eristetty vuori, joka pitää pään lämpimänä.

Kun olet asianmukaisesti varustautunut, voit nauttia talvipyöräilystä täysillä. Muista kuitenkin ajaa varovaisesti ja sopeuttaa nopeutesi sään ja tien olosuhteisiin. Pidä hauskaa matkallasi ja nauti talven kauneudesta pyöräillessäsi!

Polkupyöräetu

Polkupyöräedun edelläkävijä suomessa jo toistakymmentä vuotta.